ETUSIVU  ESITTELY  KOIRAT  PENTUJA  UUTISET  LINKIT  VIERASKIRJA   

 

VUOSI 2006

8.1.
Ensiksi näyttelykuulumiset, eli loppiaisena kävimme Kajaanin tamminäyttelyissä hakemassa EH:n ja nuortenluokan voiton:) Oli aika nihkeä tuomari jakamaan parempaa, sillä vain valio urokset saivat ERIn. Nyt kuulemma tarttis lihaksia ja massaa..mutta mun mielestä se massa tulee sitten itsekseen kunhan ikääkin tulee lisää. Leevillä meni todella hienosti valioluokan toinen ERIllä ja PU3. Hieman jännitimme, olisiko Oona taas kuralla kun päästään kotiin, sillä monesti näyttelyreissun jälkeen sen maha on ollut sekaisin. Nytpäs ei sitten ollut mitään, johtuikohan sitten siitä, että oltiin yksin liikkeellä ja näyttelypaikalla oltiin niin vähän kuin mahdollista..

Joululoma meni nopeasti, Oona nautti kun pääsi juoksemaan ja riehomaan niin paljon kuin halusi. Olishan se helppoa jos asuisi maalla, aamulla vaan päästää koiran pihalle ja se käy itsekseen tarpeillaan, lenkitkin sujui mukavasti, kun ei tarvinnut mitään remmejä käyttää. Näkyihän se kyllä sitten täällä Oulussa, kun lähes kolme viikkoa on ilman narua oltu, meinasi mennä vetämiseksi:)

Jussin kotiin oli muuttanut viikkoa ennen joulua pikkuinen kissa, Pate. Oona osasi ihmeen rauhallisesti tehdä tuttavuutta, mutta siltikin Pate sitä pelkäsi ja kasvoi kaksin kertaiseksi ja sähisi, kun Oona tuli näkyviin. Parin päivän jälkeen Pate uskalsi kuitenkin jo käveleskellä lattialla, vaikka Oona olikin samassa huoneessa. Muutaman reiän Pate sai Oonan nokkaan aikaiseksi, mutta eiköhän niistä vielä kaverit tule, ajan kanssa:)

Joululoman lopuksi Oona sai vetoaisat, kun Jussin veli Janne ne hitsaili koulussa. Käytiin sitten hakemassa pulkka kaupasta ja taiteilimme aisoille kiinnikkeet. Vielä ei ole pulkka ollut perässä, sillä ollaan vain kävelty aisojen kanssa niin, että toinen kannattelee aisoja ja toinen taluttaa Oonaa. Ensi kerralla kokeillaan sitten pulkan kanssa, joskos Oonasta "vetokoira" saadaan:)

15.1.
Tänään käytiin Oonan kanssa kyläilemässä Iita-lampurin luona, reilu tunti ulkoiltiin ja koirat sai riehua irrallaan metsässä. Lopuksi käytiin vielä sisällä, jossa asustaa myös Andy-kissa. Päätettiin kuitenkin, että kissa saa mennä eri huoneeseen, sillä Oonalla on tapana jahdata kissoja jos ne liikkuvat ja Andy ei ole aikaisemmin "hyväksynyt" vieraita koiria. No kisuli halusi kuitenkin väkisin tulla huoneesta pois ja Eija sen nosti vähän korkeammalle, ettei Oona pääse sitä syömään..ja mitä tekee kissa, hyppää lattialle ja on kuin Oona olisi aina ollut siellä ja samoin teki Oona, ei se kissasta välittänyt vaikka se hyppäsi sängylle ja lattialle. Kävivät vuorotellen haistelemassa toisiaan ja me Eijan kanssa melkein suu auki tuijotettiin vieressä:D Hassuja nuo eläimet:)

 28.01.
Ollaan käyty Oonan kanssa pari kertaa tokoileen Tiinan ja suursnautseri-Akun kanssa. Oonalla on mennyt sitten kokonaan remmi pois päältä ja vinkui ja haukkui vain, eikä minkäänlaista kontaktia vaikka mitä tein..Tuumittiin, että johtuiskohan sitten siitä, että jos autolla mennään jonnekkin, niin Oona pääsee aina leikkimään ja riehumaan jonkun kanssa, eikä siksi osannut keskittyä?! No olihan tuo hyvä huomata tässä vaiheessa, että tarvii harjoitella myös ihan vieraiden koirien kanssa vieraassa paikassa. Hieman ollaan kokeiltu eteen menoa/noutamista, leikin varjolla:)

Mä oon nyt ihan ihastunut tuohon naksuttimeen, sillä on tosi kätevä opettaa asioita koiralle, kun itse olen niin hidas muuten oikealla hetkellä koiraa palkkaamaan, niin naksulla se onnistuu helposti, kun saa lisä aikaa kaivella niitä makupaloja taskusta. Samalla on jäänyt Oonalta pois mun käden seuraaminen kun siellä ei olekaan koko ajan sitä makupalaa! Tuntuu että Oonakin oppii nopeampaa uusia asioita, kun tietää milloin oikeasti tekee oikein, kun palkkaus tulee oikealla hetkellä!

  10.02.
Tänään päästiin sitten vihdoin ja viimein kokeilemaan sitä hiihtämistä Oonan kanssa. Olihan hauskaa:) Alkuun mentiin niin, että Jussi ja Oona meni edellä ja minä tulin perässä, meni hyvin, mutta kun multa loppui kunto, niin vaihdettiin sitten niin, että minä pidin Oonaa. Oona oli aikas innoissaan ja välillä spurttaili oikein kunnolla, välillä levähdeltiin, ettei kokonaan väsähdä. Nyt ei sitten muuta kuin kunnon valjaat Oonalle hankkimaan ja Jussille vetovyö ja liina!

19.02.
Kävimme Oonan kanssa viikonloppuna hieronta kurssilla. Todella mielenkiintoinen ja antoisa kurssi!
Kouluttajana toimii koulutettu hieroja, eläinten luontaishoitaja ja eläinrefleksologi Tuula Lievonen, Ruukista. Kylläpäs vaan Oonaltakin löytyi jumeja, johon olin jopa yllättynyt. Nyt olenkin lupautunut hieromaan kaikki tuttujen koirat, jotta oppii ne lihakset eikä unohda niitä heti:) Lauantai iltana hieroinkin meidän Iidan, joka oli ihan kivi kova. On se jännä huomata koirassa muutos, vaikka on luullut että sillä oli kaikki hyvin ja toinen onkin ollut ihan jumissa..Iidakin rentoutui ihan silmissä!

24.02.
Oonalla alkoi juoksu ja 25.02. Oona täytti 2vuotta!

13.03.
Pikku hiljaa alkaa taas juoksut olemaan takanapäin. Olimme Oonan kanssa viikon verran Alavieskassa nauttimassa maaseudun rauhasta ja pitkistä metsälenkeistä:) Iidakin oli aina mukana ja hieronnan jälkeen sitä ei ole enää tarvinut vetää perässä metsään, vaan se ravaa häntä ylhäällä, eikä pelkää enää Oonaakaan. Tokoilu on jäänyt nyt kahdelta viikolta ihan tauolle..pitäis alkaa taas palauttelemaan mieleen ja katsomaan, josko ennen seuraavia juoksuja päästäin niissä epävirallisissa käymään:)

Oona kävi rokotuksillakin ja sai tällä kertaa vain rabies-rokotteen ja uudenlaisen kennelyskä-rokotteen, joka laitettiin nenän kautta, oli lääkärisedällekkin eka kerta ja me saatiin olla koekaniineina. Puntarillakin käytiin ja pienoisena yllätyksenä vaaka näytti 28.8kg, hih, Oonasta on tullut iso tyttö! nelisen kiloa on tullut viime punnituksesta lisää ja siltikin tuntuu, että sais tulla massaa lisää, noh, hiljaa hyvä tulee:)

Oonakin pääsi pitkästä aikaa pesulle, kun eilinen työvuoro peruuntui, niin kerkesin harjaamaan ja pesemään. kylläpäs sitä oli taas ihana tuoksutella ja halailla puhdasta koiraa:)

26.03.
Vuoden bobtail 2005-tuloksetkin on julkaistu ja Oona sijoittui kokonaispisteissä kahdeksanneksi, ollen narttujen viides ja vuoden nuori bobtail 3. Huikea näyttelyvuosi meillä olikin, en olisi ikinä edes osannut uneksia tällaisesta :) Kiitos Ulla ja Aimo, että saimme Oonan, hyvää kannatti odottaa;)

Viikonloppuna huomattiin, että Iidalle oli tullut mahanalus täyteen patteja. On sillä ollut ne muutama herneen kokoinen jo jonkin aikaa, mutta olisikohan juoksu sitten villinnyt ne kasvamaan ja lisääntymään..pitää seurata josko ne vähenis, kun "juoksuaika" on ohi ja jos ei, niin sitten kuvauksiin:(

02.04.
 Eilen Oonalla kävi kylässä kihara-Huuko ja Oonahan leikki taas "vaikeasti tavoiteltavaa" ja komensi Huukoa, mutta kun Huuko sitten lähti kotiin, niin Oona jäi itkemään sen perään:). Oona on viime viikon ollut hieman nuhassa, ei ole ruoka maistunut ja muutenkin ollut aika vaisu. Luulenpa kuitenkin, että tuo ruokahaluttomuus johtuu ennemminkin juoksuista/valeraskaudesta, sillä kaikki hyvä kyllä kelpaa:)

04.04.
Olemme Oonan kanssa käyneet viikolla harjoittelemassa agilityä omalla ajalla aina kun ollaan keritty. Yleensä on mennyt hyvin, harvoin siellä on muita ollut, ja vaikka olisikin, ollaan aina mahduttu mukaan. Yleensä ollaan jaettu halli aidoilla ja treenailtu omilla puolilla..Tänäänpä ei sitten oltais millään mahduttu, kun joku oli jo treenaamassa. Me haluttiin treenata VAIN keppejä ja pienellä jankuttamisella saatiinkin hurjat 5m hallitilaa ihan oven vierestä..eipä siinä muuten mitään, mutta kun tämä henkilö oli muka tehnyt hienon radan koko muuhun halliin eikä voinut senttiäkään siirtyä ja sitten se ottaa koiransa kanssa kaksi hyppyä ja putken!! Voi elämä, meinas kyllä hermot mennä..tietääpä ensi kerralla kääntyä takaisin, kun näkee kyseisen auton hallin pihalla..

18.04.
Hilla-heppa tuli takaisin kotiin:) Hilla asustelee meillä varsan syntymään asti ja menee sitten taas syksyllä Maijan luo vieroitukseen asti. Oona nautti taas pitkistä lenkeistä metsässä koko pääsiäisen ja kotona sitten nukuttiin omalla sohvalla:)

22.04.
Olin päivän katsomassa toko-kisoja, on se vaan hienon näköistä kun koira toimii kuin ajatus. Jospas me joskus Oonankin kanssa niihin kisoihin asti uskallettais:) Illalla käytiinkin kokeilemassa kaikki alokas-liikkeet ja menivät ihan hyvin. Käännöksetkin alkavat sujumaan nopeasti, kiitos Minnan neuvojen;) Nyt vain pitää alkaa vähentämään makupaloja ajoittain, sillä kisoissahan niitä ei sitten saa antaa..Oona sai uuden patukankin, josta olemme koittaneet tehdä "vastustamattoman", koska Oonalla on ollut ongelmana patukalla palkkaamisessa se, että siltä loppuu yhtäkkiä mielenkiinto siihen..tulosta on alkanut tulemaan!

Oulun näyttelytkin lähestyvät..saas nähdä saako sitä Oonasta vielä valkoista:) Tassut on ihan harmaat, vaikka ne peseekin lenkkien jälkeen..tiet vaan pölisee niin pahasti, että koko turkki tuntuu pölyiseltä. Ei vain viitsisi pestä vielä, kun sotkee itsensä kuitenkin seuraavalla lenkillä..

15.05.
 Kävästiin lauantaina Oulussa näyttelyissä. Oona oli eka kertaa avoimessa luokassa ja sai ERIn, oli PN-2 ja sai vara-sertin. Pienestä jäi valioituminen kiinni:) Oona näytti ihan kaljulta muiden rinnalla, kääk! Mutta onneksi Ulla lohdutti, että kasvaa sillekkin karvat:D Gauner oli ROP ja meidän kilpakumppani Sylvi VPS, myös Ullan pikku-Brenda sai ERI:n!

Näyttelyistä ostin Oonalle neljä jättiluuta ja sen jälkeen lähdettiinkin ajelemaan Himangalle/Alavieskaan äitienpäivän viettoon. Pate-kisu oli kasvanut hurjan paljon ja oli jo melkein oikean kissan kokoinen:) Iida oli saanut kesäturkin ja samalla pienentynyt puolella..Kun päästiin takaisin Ouluun, niin käytiin agilityssä ja meinattiin jäätyä hallille, kun oli niin kylmä, räntääkin sateli, muttei onneksi jäänyt maahan.

21.05.
Tänään käytiin tyttöjen kanssa metsälenkillä, yksi ja puoli tuntia "tarvottiin" ja tuloksena hieman likaiset ja väsyneet koirat:)

01.06.
Huh, tänään avattiin sitten agility-ura, jännitti kyllä aivan kauheasti koko päivän tai oikeastaan jännitti siitä asti, kun sunnuntain treeneissa sanottiin, että nyt voisi käydä kokeilemassa tulevissa (epävirallisissa) kisoissa! Kisoihin mentiin Liisan kautta, jotta Oona saisi poikien kanssa juosta enimmät höyryt pois:) Kisapaikallakin jännitin ja laitoinkin Oonan odottamaan autoon, jottei se hermostu. Rata oli onneksi semmoinen, että se oli helppo muistaa ja jännitys loppui siihen, kun sain Oonan istutettua lähtöön ja saatiin lähtölupa. Rata meni aivan loistavasti! ainakin odotuksiin nähden ja puomilla Oona teki unelma kontaktin ja istui alastulolla vaikka itse kävelin jo seuraavan esteen tykö. A meni muuten hyvin, mutta jostakin syystä Oona pysähtyi vasta maassa, enkä sitten hoksannut korjata sitä..Loppu meni hyvin, mutta ennen viimeistä estettä Oona juoksi mun jalkoihin ja törmättiin, onneksi ei kaaduttu, vaikka lähellä olikin. 10 virhettä tuli, joten eka kisat meni kyllä paremmin kuin hyvin!

03.08. Kesän kuulumisia: 
Menipäs äkkiä kesä, tosin ei mulla ollutkaan kuin pari kuukautta "lomaa", joka kului työn merkeissä ja heti kun Ouluun päästiin takaisin niin sai mennä istumaan koulun penkille..Kesän vietimme Oonan kanssa maalla jossa Oona nautti täysin siemauksin vapaudesta:) Kerkesi meille tapahtuakkin kesän aikana paljon!

Näyttelyissä kävimme kolme kertaa, Tuurin näyttelyssä kesäkuussa, jossa Oona voitti avo-nartut ja oli PN-2 sertin kera, joten Oonasta tuli suomen muotovalio! Oona on nyt viides valio 7pennun pentueestaan! Seuraavat näyttelyt oli parin viikon päästä Ylivieskassa, jossa Oona oli ensimmäistä kertaa valioluokassa ja tuloksena oli ROP ja RYP-4!!! Ylivieskan jälkeen heti seuraavana viikonloppuna meillä olikin erikoisnäyttely Vesilahdella, jossa Oona kisasi suuressa 12nartun valioluokassa ERInomaisesti, hyvällä arvostelulla, mutta sijoitukset jätettiin tällä kertaa valmiille koirille:) Tästä onkin hyvä jäädä pienelle näyttelytauolle!

Eddie-veli päätti aloittaa sertien keräilyn vaatimattomasti, ottaen urosten sertin erikoisnäyttelystä! Elvis-velihän vei sertin viime vuoden erkkarissa:) Isukki Linuskin pärjäsi hienosti ollen valiourosten kolmas!

Heinäkuussa meilllä vieraili basset fauve de bretange "Lusse" jonka kanssa Oona viiletti menemään pitkin pihoja, tosin ei Oona perässä pysynyt, vaikka toisella olikin puolet vähemmän jalkoja:) Todella suloinen tapaus, johon kaikki meidänkin ei koiraihmiset ihastui;) Oonakin oppi samalla ruotsia ja tänne käskyssä totellaan tällä hetkellä parhaiten juuri ruotsinkielellä, tai sitten minä olen vaan niin pelottavan kuuloinen kun yritän ruotsia lausua, että Oonakin on ajatellut että on parempi totella:D Heinäkuun lopulla Hilla sitten vihdoin synnytti sen varsan, josta enemmän Hillan omilla sivuilla.

15.08.
Iida tuli hoitoon yhdeksi viikoksi meille! Hyvin tulivat juttuun Oonan kanssa. Luut tosin pistettiin kaappiin, ettei Oonan tarvinnut niitä vahtia! Lenkkeilyt oli hauskoa, kun Oona "veti" minua ja minä Iidaa..mutta kyllähän tuossa kaksi meni ihan hyvin;) Oonalla alkoi juoksu 7.päivä..Ihan hyvin, sillä kohta alkaa agility ja toko-treenit, niin ei tarvitse sitten pitää kesken taukoa..jospa päästäisiin vaikka kisoihinkin:)

25.08.
Jippii, agility-treenit alkoivat! tosin Oona ei päässyt mukaan eka kerralla, kun oli juoksussa. Kävimme vähän tokoilemassakin ja ihan kivasti meni! kaikki muisti mitä ollaan opeteltukkin..vieläkin se liikkeestä seisominen tökkii, itse olen liian hätäinen..

Äippä kävi meillä kylässä ja käytiin sitten Oonan kanssa heittelemässä palloa, niin yhtäkkiä Oona alkoikin tuomaan palloa takaisin (ei siis ole koskaan tehnyt sitä, vaan juoksee ennemmin karkuun pallo suussa) Monta kertaa toi ja juoksi ihan suoraan kohti ja jäi pallo suussa siihen, irrotti kun pyysi. Kauheasti kehuttiin ja Oona oli mielissään :) Ihanaa, tuo toivoa noudon opetteluun, heh.

03.09.
Eilen treeneissä tuli huomattua, että Oona on kovasti "vasen painoitteinen" johtuen tietysti toko-treenauksesta..Eipä siinä muuten, mutta ohjaaminen hankaloituu, kun ei pysy oikealla puolella vaan vänkää vasemmalle ja siksi taakse.. Pitää nyt sitten miettiä jätetäänkö tokoilu tauolle vai mitä tehdään..

Oonan veli Eddie valioitui 02.09. ja oli näin ollen kuudes valio seitsemän pennun pentueesta! Eli kaikki pennut jotka ovat käyneet näyttelyissä ovat valioita, aika hienosti! Eddie kuvattiin myös lonkiltaan terveeksi (A-A), hienoa!

16.09.
Kävimme tänään seuranmestaruuskisoissa mölliluokassa. Oona oli aika vaisu, eikä irtaantunut ollenkaan. Tuloksena silti vain 5 virhettä kieltäytymisestä, kun juoksi mun perässä esteen ohi. Jännä rata jopa mölli radaksi, sillä siellä oli vain hyppyjä ja putkia:) Sijoitus kolmas ja seuranmestaruus pronssia, josta saimme viisi ilmaiskisaa palkinnoksi, ruusukkeen, pokaalin ja "valopannan" lisäksi!!

Hain viikolla Oonalle sepia officinalis D-12 homeopatia lääkettä valeraskaus oireisiin, kun menee ruokahalu ja muutenkin masentunut. Viime keväänä lähes kaksi kuukautta meni ihmetellessä ja se vaikuttaa jo aika lailla treeneihinkin, varsinkin kun tulevaisuudessa aiotaan kisatakkin:)

07.10.
Kävimme pyörähtämässä Oulun kansainvälisessä näyttelyssä Jussin, Sinnan ja Mikon kanssa hienoin tuloksin! Oona oli ROP kera Cacibin ja Ryhmässä kolmas! Jussi oli kuvaamassa tuomaripöydän lähellä ja oli kuullut kun pari ulkolaista tuomaria olivat puhuneet Oonasta ja kehuneet harvinaisen hyvännäköiseksi lammsakoiraksi :) Oonalla meinasi väsy iskeä, kun hallissa oli todella kuuma ja ryhmäkehässä sain melkein vetää Oonaa perässä kun olisi tieten mieluummin ollut häkissä nukkumassa :) Tuliaisina ostettiin luita ja uusi harja Oonalle. Voittosapuska maistui vähän liiankin hyvin, kun Oona meinasi tukehtua siihen kun hotki niin nopeasti ruokansa.

01.11.
Kiirusta meinaa olla, päivittelytkin jää tekemättä..Ihanaa kun tuli talvi! ei ole enää kuratassuja eikä tarvitse joka lenkin jälkeen mennä kylppärin kautta. Oona oli aivan innoissaan ensi lumesta! Sukelteli lumeen ja nakkoi sitä ilmaan:) Syysloman olimme Alavieskassa, minä auttelin isää hallilla koko viikon ja Oona oli kotona äitin kanssa ja pääsi piiitkille metsälenkeille joka päivä, kyllä se oli nauttinut ja huomasi taas kun Ouluun päästiin ettei ole remmiä nähnyt koko viikkoon, ei meinannut lenkkeilyt onnistua hihnassa:)

Agilityssä ongelmana on keppien yhdistäminen rataan..vauhtia tulee liikaa ja sitten Oona juoksee kepeistä ohi ja aloittaa pujottelun vasta puolestavälin..Kunhan saataisiin tuo asia kuntoon, niin viitsisi lähteä niihin virallisiin, turhaa kai sinne on mennä, kun tietää, ettei kepit onnistu. Tokossa taas on jouduttu lähes kaikki liikkeet harjoitella uudelleen..Nyt pitää estehyppykin aloittaa alusta, kun Oona jää liian lähelle estettä seisomaan..Oishan senkin voinut opettaa heti oikeen kun ois vain tiennyt..Noh eipä meillä kyllä mitään kiirettä ole kisaamaan, että sinänsä sama vaikka aikaa meneekin:)18.12.
Iidalle on kertynyt nestettä haavan kohdalle, mutta onneksi se on kuulemma ihan yleistä ja sen pitäisi itsekseen imeytyä pois. Loppuviikosta pitää käydä näyttämässä, jos ei ole vähentynyt. Muuten Iida on pirteä ja nukkui viime yön rauhassa:) Kauluri oli pari tuntia, mutta kun Iida on niin pieni, niin tarttui aina maahan kun käveli eteenpäin niin sai sitten paidan päälleen, jottei nuole haavoja.

13.11.
Iida tuli hoitoon viikoksi. Nyt ovat tulleet todella hienosti keskenään toimeen vaikka luut ja lelut on lattialla. Iida pääsi mukaan agitreeneihinkin ja oli siellä todella nätisti. Oona puolusti Iidaa ja ärähti aatu-koiralle, kun se kuikuili muka liian lähelle :) Tänään sitten Iida pääsi pesulle ja trimmaukseen ja tietysti Oonan piti päästä kans harjauspöydälle, no tulipa sekin harjattua vaikkei ollut tarkoitus.

Illalla kävimme epävirallisissa agilitykisoissa. Ilmoitin Oonan mölli ja ykkösluokkaan. Mölliluokassa oli kiva rata, mutta kontaktit veti liikaa ja Oona karkasi puomille ja A:lle pari kertaa :) Ykkösluokan rata oli sama, mutta sinne lisättiin kepit, sinänsä hyvä, että pystyi korjaamaan virheet joita tein mölliluokassa, eikä Oona enää karannutkaan kontakteille. Kepeillä mentiin kolmannella kerralla koko kepit oikein loppuun asti, jippii! Tuli semmoinen fiilis, että ehkäpä me joskus niihin virallisiinkin päästään!

27.11.
Oltiin Jussin kanssa viikonloppu Rukalla ja Oona pääsi hoitoon "Tessan" luokse. Viikonloppuna hoitoon oli tullut myös "Siru", joten Oona oli hieman väsynyt sunnuntaina kun se haettiin kotiin. Jätettiin sitten agilitytreenitkin väliin, kun itsellä kurkku kipeänä ja ilmakaan ei houkutellut kävelylle, vettä nimittäin satoi aika reilusti ja tuuli!

Iidalle varattiin aika sterilointiin ja samalla poistetaan isoimmat patit mitä keretään..

06.12.
Voi kun tulis jo pakkaset..vettä vain sataa ja saa koiraa pyykätä joka päivä..Ehkä tää on jonkinlainen "kosto", kun olen viime kuukausia tuon turkin pesemisen jättänäy niin vähälle:)

Käväistiin Oonan kanssa möllikisoissa:D Samalla linjalla mentiin kuin viimeksikkin, eli Oonalla rakettivaihde päällä. Tosin tänään ei karattu väärille esteille, mutta välillä juostiin mua hoputtamaan ja sitten tultiin esteen ohi tai hypättiin niin, että rimat lenteli. SItten kun yritin rauhoitella, niin alkoi räksy-vaihde:D Ykkösluokan rata meni taas paremmin, keinun kontakti oli loistava ja siitä haki kepeille pelkällä käskyllä, harmi vain, että meni väärästä välistä sisään:( mietittiin, että mahtoiko johtua siitä, että eka keppi oli puna-keltainen ja muut valkoisia, kun harjoituksissa samanlaisilla kepeillä haki aina siihen ensimmäiseen valkoisten keppien väliin..no, ei ne nyt meillä vielä ole varmoja, joten saattoi johtua ihan muustakin syystä. Ykkösradalla yritin olla nopeampi, enkä pysähtynyt kontaktien viereen ja mielestäni se menikin paremmin.

Eikai tässä muuta, kuin harjoittelua, että oppii ohjaamaan tuota, kun sille kerran nyt tuo vauhti on tullut eikä itse pysy perässä:)

14.12.
Tänään Iida on ollut leikkauksessa. Leikkauksesta tuli suurempi kuin mitä ell. Suunnitteli, koska myös kohdussa oli kasvain. Kohtu, munasarjat(+kystat) sekä suurin osa pateista saatiin kuitenkin poistettua. Parit pissat tuli alle kun alkoi heräillä.

21.12.
Nesteen kertyminen nosti sitten kuumeen Iidalle ja jouduin soittamaan antibiootit aamulla. Onneksi saatiin ne alavieskaan, ettei tarvinnut lähteä ajamaan Nivalaan asti. Jouduttiin sitten juottamaan ruiskulla lääkkeet, kun ei alkanut muuten niitä ottamaan. Ruuaksi tehtiin risottoa, kun muu ei kelvannut:)

info[a]chamorus.com