ETUSIVU  ESITTELY  KOIRAT  PENTUJA  UUTISET  LINKIT  VIERASKIRJA   

 

VUOSI 2007

01.01.
Uusivuosi meni hyvin, Oona oli yksin kotona vähän aikaa ja tieten oli vähän paukkeesta tressannut, kun oli seuraavana päivänä kuralla. Käytiin yöllä ulkona eikä pelännyt raketteja ollenkaan. Kotona kissa oli pelännyt pauketta, mutta ihmeeksemme Iida oli ottanut tämän vuoden vaihteen rauhallisesti, eikä ollut tärissyt eikä edes läähättänyt ollenkaan! Hillaa nyt ei voisi moinen pauke vähempää kiinnostaa:)

Iidan mahan alus on parantunut todella hienosti, kuume laski heti kun antibiootit alkoi vaikuttamaan ja Iida piristyi taas omaksi itsekseen. Nyt on taas alkanut hyppimään sohvalle itse, kun tikit on alkanut poistumaan..

15.01.
Ihanaa, pari päivää on ollut jo pakkasia, on se vaan erilaista käydä ulkona, kun ei tarvi pyykätä koko koiraa sisälle tullessa! Agility alkoi eilen, Oona oli taas innoissaan, mutta yllättävän hienosti meni.

21.01.
Oona aloitti nimppareiden kunniaksi juoksut.

11.02.
Pitkästä aikaa treenit. Meni kyllä niin yli odotusten, että taisi kaikki hämmästyä. Kerrankin tuntui, että Oona kuunteli mua ja meni juuri sinne minne sen ajattelin/halusin menevän! Tuli kyllä aivan mahtava olo radan jälkeen, tältä sen tieten pitääkin tuntua :) Ajattelin nyt sitten uskaltaa ilmoittaa Oonan seuraaviin kisoihin. Kepithän meillä on vielä(kin) epävarmoja, mutta jos Oona malttaa, niin niidenkin pitäisi onnistua..hui! :)

18.02.
Käytiin eilen eka kertaa tälle talvelle hiihtämässä! Ihan kivasti meni, Oona jopa välillä innostui ihan vetämään.

Tänään käytiin sitten "palauttava" lenkki. Käytiin Samilla ja Elinalla kylässä, reilun 10km kävelyä..Illalla oli treenit, jotka menikin tänään ihan surkeasti..tai ei nyt ihan, tehtiin pitkä rata, jossa osa kohdista meni hyvin, mutta kokonaisuus ei. Oona juoksi kerran keinun läpi, mutta onneksi siitä ei jää mitään kammoa. Ihmeekseni se juoksi myös A:n ohi mun luokse vaikka normaalisti se juoksee A:lle vaikkei sinne tarvitse mennä:) Kepit meni taas toisella yrittämällä..Milloin se oppii radan yhteydessä, että se eka välikin pitää mennä? :)

20.02.
Pääsin aikaisemmin koulusta, niin käytiin lenkin yhteydessä hallilla. Siellä oli jonkinlaista rataakin valmiina, joten tehtiin osia siitä. kepit meni tänään loistavasti! enää ei haitannut edes se, että juoksin vieressä tai jäin jälkeen kävelemään, jee! Ei sitten viitsitty kauaa olla, kun saatiin pari onnistunutta pätkää tehtyä! Saas nyt nähdä päästäänkö sittenkään seuraaviin kisoihin, kun mulla on hiihtoloma ja menen viikoksi Alavieskaan ja kisat olisi sitten viikonloppuna..jos päästään tällä ja ens viikolla treenaamaan, niin sitten voisi mennä käymään?!

12.03.
Vietettiin Oonan kanssa hiihtoloma Alavieskassa. Oona nautti taas kun sai juoksennella irrallaan ja vahtia pihaa:) Rokotuksilla käytiin taas Iidan ja Topi-kissan kanssa. Topi hauskuutti meitä "laulamalla" koko matkan. Iida on piristynyt aivan valtavasti, siitä on tullut ihan pentumainen ja leikkii taas! Ell. Pirkkokin oli ihmeissään, kuinka koira on muuttunut edellisestä kerrasta (leikkaus) ja eipä tuota kyllä niin vanhaksi luulisi mitä se on! Sain ikuistettua pienen pätkän leikkimistäkin, joka löytyy kuvia-sivulta.

21.03.
Viikonloppuna pikavisiitti kotona, kun kävimme Jussin pappan synttäreillä..saipahan taas istua autossa viikonlopun aikana. Ihana käydä taas Iidankin kanssa lenkillä, kun sitä ei tarvitse vetää perässä ja uskaltaa irtikin pitää kun on Oona mukana. Oona aina käskystä käy "hakemassa" Iidan. Topillakin tieten kevättä rinnassa, kun päätti syödä Oonan ruuat, tai pari papua jotka jäi kuppiin kun hätä yllätti ja Oona meni käymään ulkona. Eihän tuossa sinänsä ole mitään ihmeellistä, mutta kun kissa ei alakertaan vapaaehtoisesti tule jos Oona on kotona, niin oli hauska nähdä kun se määrätietoisesti käveli suoraan Oonan kupille ja alkoi syödä:)

28.04.
Ekat viralliset kisat..jännitti taas aamulla kauheasti, mutta kun lähtöviivalle päästiin unohtui taas kaikki jännitys. Oonalla virtaa taas kauheasti eli kummastakin startista hylky. Muutenkin koko päivän Oona oli rauhaton, ei kuunnellut eikä kerkittynyt mihinkään..koitin sitä häkissä pitää, mutta eipäs auttanut, kun kuuli muiden menon kentällä

29.04.
Tänään toiset kaksi starttia ja me saatiin tulos!! jee:) eipä sillä kyllä kauheasti kehuskella, mutta tulos kuitenkin. Tänään Oona oli autossa ja paljon rauhallisempi kuin eilen. eka rata meni vielä aika säheltämällä ja tiputti varmaan kaikki rimat ja kielsi kepeillekkin kahdesti. TOinen rata meni omasta mielestäni tosi hienosti! Oona kuunteli ja seurasi tarkasti minne mennään, vähän liiankin kun vedin sen putken väärään päähän josta sitten se hylky tuli..Kepithän ne siis vieläkin tökkii eli ei muuta kuin harjoittelua.

12.05.
Käytiin Oulun äitienpäivä näyttelyssä sanan mukaisesti pyörähtämässä kehässä..Oli niin nopeasti lammaskoirien kehä ohi, ettei sitä edes tajunnut. Pari sanaa lappuun ja narut käteen, Oonasta tuli VSP. Rop-Calle oli sitten vielä hienosti ryhmässä toinen! Päivä oli kyllä älyttömän kylmä, pääsin esittämään Liisan Aku-shapen. Jännää esittää koiraa, jota ei tarvi "esittää" :D Hienosti me silti mentiin, kun tuloksena VSP ja tuomari tuli vielä jälkikäteen kehumaan kuinka hieno koira on..Sitten pääsin vielä Leevin kanssa kehään tuloksena  Val Eri2, Speedy oli PU3 kera vara-sertin. Oli kiva näyttelypäivä vaikka kylmä olikin!

04.06.
Huh,huh..pieni päivitystauko:) Kevät meni kauhealla kiireellä kouluhommien kanssa, jotka ei tosin vieläkään ole valmiina :) Pääsin tekemään viimeiset harjoittelut ja osaksi työt meni sitten koulun kanssa päällekkäin, joten kaikki vapaat töistä kuluikin sitten koulussa. Nyt meinaa vähän helpottaa ja tarkoituksena olisikin iltaisin alkaa käymään hallilla kunhan ryhmätreenit loppuvat. Jospa saisi treenattua sen verran, että kehtaisi johonkin kisoihin lähteä..Ei kauheasti tapahdu edistystä kun kerran viikossa käy pari estettä ottamassa.

19.06.
Jouduttiin tälle kesälle laittamaan eri punkkiaine kuin aiemmin..ei olisi kannattanut. Aine kutitti sen verran, että viikon raapimisen seurauksena arvatakkin saattoi, että karvaa lähti. Onneksi ei kaljuksi asti rapsutellut ja nyt on jo rauhoittunut, eikä oudompi edes huomaa "karvatonta" kohtaa. Vaihdetaan siis takaisin samaan vanhaan merkkiin..

24.06.
Käytiin juhannuksena mökillä Vetelissä. Ilmat oli aivan mahtavat ja käytiin jopa uimassa. Vesi ei kyllä lämmintä ollut, mutta eiköhän tuo tälle kesälle ollut jo aika kastautua:) Oonakin nautti mökkeilystä ja varmasti eniten syömisestä, kun grillattiin ja sai syödä kaikkea hyvää. Käytiin myös katsomassa lehmiä, Oonaa kiinnosti lehmät ja lehmiä Oona, mutta lähempi tutustuminen jätettiin väliin :)

Saatiin Hillalle kauhea kasa vanhoja leipiä. Kivaa kun joka paikka on täynnä leivän kannikoita kuivumassa:) Iida oli sitten yhdessä välissä päässyt saunaan ja yllätettiin se syömästä hiivaleipää..arvata saattoi että vehnäallergisena se sitten kurasi ja vinkui kipeää mahaa koko seuraavan yön..kerkesi syödä neljäsosan semmoisesta varrasleivästä. Mietittiinkin, että ihme kun ei Oonalla mennyt maha sekaisin, kun söi jos mitä viikonlopun aikana. Sillä ei olekaan ollut maha sekaisin pitkiin aikoihin, oikeastaan sen jälkeen kun alettiin J&V:a syöttämään ei ole ollut ongelmia.

05.07.
Oona aloitti juoksun.

10.07.
Oona pääsee "kummitädin" hoitoon ens viikonlopuksi, kun me Jussin kanssa suuntaamme Helsinkiin Metallicaa katsomaan. Ensi viikko menee muutenkin lomaillessa, kun kummallakin on vapaa viikko. Kesälomareissulla suuntaamme sitten Turkua kohden. Oona pääsee vihdoin katsomaan lampaita ja kokeilemaan tajuaako se paimentamisesta mitään vai juostaanko lampaita karkuun :D

23.07.
Nyt on lampaat nähty! Kävimme siis lammaskoirakerhon järjestämällä "paimennusleirillä" Rymättylässä Kaisa Hilskan (koirataito.net) tilalla. Lampaita ei pelätty, mutta ei mitään sensaatiomaista paimennustakaan nähty, siis Oonalta:) Ensimmäisellä kierroksella tuijotteli aidan ulkopuolelta ja kiersi sisälläkin jonkin aikaa hyvin, mutta sitten väsähti, eikä enää jaksanut kiinnostua lampaista. Toisella kerralla mentiin hieman isompaan aitaukseen ja Oona kiinnostui vasta kun pääsi irti ja hajoitettiin laumaa, remmissä sitä ei paljoa kiinnostanut. Viimeinen kerta olis voitu jättää käymättä..Oona alkoi vain haukkumaan lampaille, kun minä yritin niitä pyörittää, eikä se reagoinut edes siihen, kun itse änkesin lampaiden keskelle:) Joko se oli niin väsy, ettei jaksanut/tajunnut tehdä mitään kun lampaatkin seisoivat vain paikoillaan tai sitten sitä ei vaan kiinnostanut. Kaisa kyllä sanoi, että taipumusta Oonallakin olisi ja se pitää vain saada hoksaamaan mitä siltä vaaditaan..Itseasiassa lopuksi tehtiin niin, että ajettiin lampaat ulos pyörätarhasta ja siitä Oona kyllä innostui, heh, lopuksi saatiin osa lampaista takaisin aitaukseen ja loput keräsi tilan oma koira viereiseltä pellolta:) Täytyy kyllä vielä joskus päästä kokeilemaan, että saiko se mitään kipinää.

Ansaitut aplodit sai komeimman paimennuksen tehnyt parivuotias "Osku", joka ensin pyöröaitauksessa tallusteli, mutta kun lampaat päästettiin ulos, niin pyöräytti ne komeasti takaisin aitaukseen ja haki vielä yhden "karanneen" lampaan viereiseltä pellolta takaisin ja suoraan aitaukseen. Muillakin meni hienosti ja kaikista koirista näki, että taipumusta paimennukseen on! Paimennusta kävi kuvaamassa myös Pet-TV, joten syksyllä näkee sitten koostelähetyksen lammaskoirien paimennuksesta:)

Sunnuntaina sitten otettiin Iida meille hoitoon, kun isä ja äiti lähti lomareissulle.

30.07.
 Viikonloppuna sattui kumma tapaus. Olimme istuskelemassa tv:n ääressä ja Sinna harjoitteli lammaskoiran harjausta, kun Oona säntäsi yhtäkkiä ylös ja ulos haistellen kovasti ilmaa. Tietysti sitten komennettiin se takaisin harjattavaksi, kun luultiin, että joku koira vain käveli asunnon ohi..Vähän ajan päästä sitten säikähdin ihan kunnoslla, kun tuolin vierestä nousi kissan pää! Kyllä, meillä oli kissa sisällä. Minä tommasin tietty heti kissan kiinni ja Sinna vei Oonan makkariin, Jussi haki Oonan häkin ja laitoimme kissan sinne. Sitten huomasimme, että kissa on loukkaantunut, kun siitä jäi verta lattialle. Soittelin eläinkotiin ja he tulivatkin hakemaan kisun pois ja veivät eläinlääkäriin, kun luultiin, että olisi jäänyt auton tönäisemäksi. Onneksi siivottiin koko olohuone ja desinfioin häkin, koska illalla soittelivat eläinkodista, että kissa oli jouduttu lopettamaan, kun se haava, josta verta tuli, oli mädäntynyt ja matoja täynnä, yäk! oona sai sitten myöskin varulta matolääkkeen. Onneksi pikku raukka on nyt kuitenkin päässyt kivuistaan..sinänsä harmi, koska oli äärettömän kiltti ja nätti kissa.

22.08.
Elokuu onkin mennyt remonttia tehdessä, siinä sivussa sitten aloitimme Oonan kanssa uuden harrastuksen:) Tai ihan omaksi iloksemme aloitettiin jälkitreenit, kun Tiina ja Aku meidät siihen hyvin opasti. Ruutuja on tehty lähes joka päivä pari-kolme ja kunhan saadaan se parisataa täyteen, saadaan aloittaa suoran jäljen tekeminen. En uskonut, että Oona hoksaisi heti mitä sen tarvii tehdä, mutta kun sen ensimmäiselle ruudulle vein, niin neiti pisti nokan maahan ja kiersi reunoja pitkin ja teki todella tarkkaa nenätyöskentelyä! Pari kertaa on ollut hieman liian innoissaan, mutta aina on kuitenkin ruudussa pysynyt. Kauhea hinku olis päästä jo suoraa tekemään, mutta pakko malttaa. On muuten tosi hyvä aktivointikeino, vaatii vain hieman viitseliäisyyttä omistajalta:)

Agilitytreenit alkoi maanantaina. Ensimmäinen kerta meni loistavasti! Oona oli hyvin ohjattavissa ja kepitkin meni ihan ok. Meillä alkoikin ihan uusi ryhmä ja uusi ope. Hyviä vinkkejä saatiinkin, liittyen yllättäen mun ohjaukseen:) Menin sitten ilmoittamaan Oonan syyskuun kisoihinkin.

01.09.
Käytiin hakemassa kaksi hylkyä agi-kisoista. Eka rata meni taas rimat lennellen ja sitten kepeiltä se kolme kieltoa, kun aloitus ei onnistunut, Oonalla kyllä oli kivaa ja kontaktit meni loistavasti:) Toisen radan hylky oli pienestä kiinni. Oona juoksi väärälle putkelle niin, että nokka kerkesi käymään sisällä ennen kuin palasi oikealle putkelle. Ei sillä, ei loppurata mikään hyvä ollut, mutta rimat sentään pysyi ylhäällä. Ohjaus oli aika sähläystä, kun piti muuttaa suunnitelmia koko ajan, kun en kerennyt ohjaamaan aiottuun paikkaan, onneksi koira sentään irtautuu hyvin.

6.10.
Pitkästä aikaa kuulumisia. On ollut taas kiireitä, itse kävin opintomatkalla Espanjassa 11 päivää ja heti sen jälkeen toiselta kurssilta kävimme pitkän viikonlopun Saariselällä. Sen jälkeen kaikki aika onkin mennyt koulutehtävien tekoon, kun on pitänyt ottaa muut kiinni ja tehdä vähän lisätöitä lisäkurssien takia:) Oona on saanut löysäillä, kun ei olla agilityssä keretty käydä eikä lenkkien lisäksi oikein muuta. Viime sunnuntaina Oona pääsi koko pesulle, kun tänään oli näyttelyt, Oona oli VSP. Kehän jälkeen Tiina vihjasi halvoista mantteleista, niin pitihän semmoinen Oonalle ostaa, jos siltä joskus karvat lähtee, niin tarkenee :D Ja onhan se hyvä talvikisoissa heittää niskaan, niin ei lihakset heti kylmene.

22.10.
Viikonloppu meni matkatessa Norjaan Tromsön kansainväliseen näyttelyyn. Poks:in järjestämällä linja-auto matkalla. Raskas reissu, kun istumista oli niin paljon, mutta kyllähän se kannatti, kun Oonasta tuli uusi Norjan valio kera Cacibin. Näin ollen Oona tarvitsee enää yhden Cacibin tullakseen kansainväliseksi muotovalioksi! Komeet ruusukkeet me saatiin, ne piti vain ostaa, hieman hyvälle tottunut Suomessa kun saa kaikki pokaalit ym. vain hakea jos niitä sattuu saamaan Näyttelyt oli hyvin järjestetty, oli tilavat kehät ja muutenkin tilaa oli paljon! Ryhmässä kehä oli liukas koirille, se olikin ainut miinus koko näyttelyssä. Onneksi meidän rotukehä sattui kokonaan matotetulle alueelle ja kehä oli myös niin suuri, että siellä pystyi jopa juoksemaan:) Lammaskoiria oli ilmoitettu 3, avoimen luokan uros ei saanut ck:ta, joten Oonan oltua PN, oli se sitten samalla myös ROP.

Liisa oli myös mukana Leevin ja Akun kanssa. Leevin kehä oli harmillisesti juuri siellä missä niitä mattoja ei ollut ja eipä siinä kovin hyvin liikeitä esitellä, kun koira luistelee joka mutkassa..Akun kehä oli sama kuin meillä ja siellä Akustin sitten hienosti nappasi ROPin ja tuli uudeksi Norjan valioksi, Onnea!! Akukin on nyt sitten yhtä vaille kansainvälinen valio, kuten Leevikin, huippua :)

18.11.
Aika menee todella nopeasti eikä sivujen päivittämiseen ole ollut oikein aikaa. Lumi saatiin vihdoin tännekkin maahan ja siitähän Oona tykkää :) Kovasti odotellaan jo ensi kevättä, jolloin pitäisi olla hieman enemmän aikaa harrastuksiin. Yritämme harrastus puolella panostaa agilityyn, jotta saataisiin yhteistyö kuntoon ja jos innostusta riittää, niin katsellaan toko-ryhmiä sitten. Liikkeitä saanee hieman palautella mieleen, kun taukoa on kertynyt lähes vuosi:)

info[a]chamorus.com