ETUSIVU  ESITTELY  KOIRAT  PENTUJA  UUTISET  LINKIT  VIERASKIRJA   

 Vanhat kuulumiset: 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008

VUOSI 2009

13.1.
Ollakko vai eikö olla..Osais tuo sää päättää, että ollaanko sitä talvea vai ei. Eilen satoi koko päivän vettä ja lähes kaikki lumet suli. Ei tarvinut lenkillä lähteä, kun ei tuolla olis pysynyt pystyssä. Tänään onkin sitten vuorostaan satanut lunta koko päivän ja lähemmäs 10 cm sitä on jo tullut. Näin on kuitenkin parempi, näkeekin jotain kun on lunta.

Oonastakaan ei osaa sanoa vielä mitään. Kaikki merkit kyllä antaisi olettaa, että pentuja olisi tulossa, MUTTA kun sillä on se valeraskaus joka juoksun jälkeen ollut, niin en kyllä uskalla ennen ultraa sanoa mitään :) Jotenkin on erilaisempi kuin ennen, mutta sitä alkaa kyllä herkästi kuvittelemaankin mahdollisia merkkejä, kun jotain kovasti odottaa. Nyt on kaksi päivää nirsoillut ruokansa kanssa, mutta sekin oli odotettavissa, nuolee napujen seasta raejuustot ja tonnikalan ja jättää siististä puhtaaksi nuollut naput kuppiin.Noh, parin viikon päästä sitten tiedetään.

Vuosi meillä vaihtui melkoisen myrskyisässä säässä. Tuuli niin paljon ettei täällä kuullut edes rakettien paukuttelua. Naapurista muutamia raketteja paukuttelivat, mut eipä Oona niistä mitään välittänyt. Meni ikkunaan katsomaan pää kallellaan, kun kuului vinkumista ja valot välähteli.

26.1.
Olimme Oonan kanssa viime viikon "lomailemassa" Alavieskassa kotonani. Keskiviikkona pikku-koiralla oli lääkärille aika patin poistoon ja kysäisin, että ultraavatko samalla sitten Oonan. Nyt kun tiesi mitä ruudulle odottaa oli kyllä hienoa kun siellä näkyi pieniä palloja :) Olen niin onnellinen, että pentuja on nyt tulossa! Suurta pentuetta ei ole tulossa, mikä olikin pienoinen toive näin ensimmäiselle pentueelle.

Ultran jälkeen jouduttiin odottamaan Iidan leikkausta ja heräämistä, niin käytiin sitten hakemassa jo pentunapuja Oonalle. Saapahan totutella, ennen kuin vaihdetaan kokonaan noihin. Ruokakin on alkanut taas maistua.

28.1.

 Oona Pohjoismaiden muotovalio!

30.1.
Käytiin ottamassa "jäähyväiskuvia" Oonan turkista :D

 

Oonan nirsoilut on sitten päättyneet. Ruoka menee hyvin alas, menis enemmänkin, mutta kun pitää noita linjoja kuitenkin hieman vahtia. Herkkuja kerjää koko ajan! Vähänkään kun liikahtaa, niin toinen juoksee suoraan kaapille, että on ollut "hyvä-tyttö" ja namia pitäisi saada :) Eihän tuolle raaski olla antamattakaan..

10.2.
 
Oonalta lyheni turkki puolella. Hieman hirvitti saksia sitä, mutta lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen, kiitos Liisa :) Nätti tyttöhän Oona on näin lyhyemmässäkin turkissa.Hoidollisesti tuo ei ole helpompi, sillä karvojen päät tuntuu tarttuvan toisiinsa ja harjaaminen oli aika hankalaa.

13.2.
Eilen kasattiin Oonan pentulaatikko ja sinnehän se meni samantien nukkumaan :)

19.2.
Joku yllätettiin pentulaatikosta :)

24.2.
Meille ei tule sitten pentuja. Oona aloitti eilen avautumisen ja kovasti odottelimme synnytyksen käynnistyvän tänään, mutta sitten huomasimme tumman nesteen valuvan takapäästä. Eikun kiireesti eläinlääkäriin. Ultran perusteella näytti huonolta, eläviä pentuja ei näkynyt. Röntgenillä ei näkynyt yhtään pentua, ei mitään!

Pari viikkoa sitten kaikki oli vielä hyvin, tarkistusultran jälkeen on siis jotain tapahtunut ja istukat irronneet ja näin sitten menetimme pennut. Surullista, mutta mitään emme tälle voi tehdä. Oonalle ei pentuja nyt sitten tule. Oona kuitenkin voi hyvin ja toivottavasti selviää antibiootilla ja oksitosiinipiikillä, eikä mitään komplikaatioita tule.

16.3.
Suuri kiitos kaikille osaa ottaneille!

Oona alkaa pikkuhiljaa olla kunnossa. Ensimäisillä antibiooteilla ei meinannut kuume alkaa laskemaan, joten jouduttiin sitten vähän aikaa syöttämään tujumpaa lääkettä mukana. Nyt ollaan oltu viikon verran ilman lääkkeitä ja Oona on ihan ok.

Lenkkeily on aloitettu jo kunnolla, pitää saada noi ylimääräiset pois kyljistä. Toisaalta naurettiin, että nyt olis sopivan tuhti näyttelyihin :D harmi vain, kun ei ole karvaa.. Nyt kun pentuja ei tullut, on hieman tyhjä olo harrastusten kanssa. Olin suunnitellut koko kevään menevän pentusten kanssa, mutta nyt voisi koittaa suunnata energiaa johonkin..

 

23.3.
Nyt lähti turkki sitten lopullisesti...

...ainakin pohjavilla :)

09.04.

Päätin hyödyntää tuon pohjavillan tippumisen ja pesin Oonan kokonaan! Olihan pikkuisen nopea kuivata :) Nyt on mukava lähteä pääsiäisen viettoon, kun on puhdas koira. Täällä on saatu nyt nauttia aivan upeista ilmoista. Aurinko paistaa ja on kestohanget. Kovasti se kuitenkin meinaa kevät tulla ja sen myötä kurakelit..

Pientä jännitystä, ilmoitin Oonan painostuksen alla bh-kokeeseen. Saas nähdä miten käy, jännittää jo nyt!

26.04.
Meilläkin vähän iloisempia uutisia :)

Kävimme tänään Oonan kanssa käyttäytymiskokeessa toteamassa, että hyvin se osasi käyttäytyä :) Arvonnassa saimme numeron 2, joten se tiesi ensin paikalla makuuta. Mieluusti olisin ensin seurauttanut, mutta nyt näin. Paikalla makuu meni hyvin, lopussa, kun toinen koirakko otti luoksetulon Oona vitisi jotain, muuten oli kuin patsas, tuomarin kommentilla. Seuraaminen alkoi kaameasti. Remmin kanssa siitä ei meinannut tulla mitään, Oona ei tuntunut kuulevan/tajuavan seuraa-käskyä. Jouduin sitä korjaamaan useamman kerran ja henkilöryhmässä jäi vielä nokastaan kiinni yhden housuihin, jee-jee. Sitten minä tieten skarppasin, kun irrallaan seuraaminen meni ihan jees. Oonan suoritus tuntui paranevan loppua kohden ja liikkeestä istuminen sekä maahan meno onnistuivat hienosti. Luoksetulo oli jo vähän turhankin vauhdikas ja jouduin kutsumaan sen liikkeestä suoraan sivulle, ettei olisi törmännyt minuun. tottisosuus siis läpi, jihuu!

Kaupunkiosuutta ei oltu harjoiteltu ollenkaan. No, olihan se luonnetestissä yksin kiinni seinässä, joten en jaksanut siitä stressata, kun tiesin, ettei se ole koskaan käyttäytynyt agressiivisesti. Hihnassakin Oona on aina käyttäytynyt nätisti ja kaupungissahan se on nuoruutensa asunut, joten pyöräilijät ja lenkkeilijät on tuttuja. Kaupunkiosuudella ei siis mitään ongelmia ollut, joten hyväksytysti läpi meni!

Kiitokset kuuluvat naapurilleni, Marialla, joka houkutteli/painosti minut Oonan kanssa kisoihin ilmoittautumaan, sekä holskuporukalle mahtavasta treeniseurasta ja neuvoista!!

Kesäkuu

Oona steriloitiin huhtikuun lopussa. Syynä ongelmat tiinehtyvyydessä sekä nyt keväällä menetty pentue ja sen seurauksena tullut kohtutulehdus. Leikkauksessa todettiinkin runsaasti kystia sekä kohdun seinämän paksuuntumista, joten todennäköisesti Oona ei olisi koskaan voinut kantaa normaalia tiineyttä loppuun asti. Leikkauksesta Oona toipui erittäin hyvin, eikä sille aloitettu edes antibioottia, niin nätti haava oli.

Leikkauksen jälkeen mielenkiinnolla odotin, että milloin se hurja karvan kasvu alkaa. Sitä karvan kasvua odotellaan vieläkin :) nimittäin leikkauksen jälkeen turkin kasvu loppui kuin seinään. Eipä siinä muuten mitään, mutta kesän ja syksyn näyttelyt jää nyt väliin, kun ei tuolla turkilla ole järkeä lähtä koittamaan ja maksamaan kalliita näyttelymaksuja.

Iida ei ehtinyt kunnolla toipua edellisestä leikkauksesta kun jo uusi patti alkoi kasvamaan mahan alle. Nyt päätimme, että sitä ei enää leikata, koska toipuminen alkaa olemaan jo niin hidasta. Patin kasvua olemme seurailleet kevään ja toukokuussa se alkoi vuotamaan. Antibioottia ja särkylääkettä kuuri, mutta patin vuotamista ei saatu loppumaan. Iida on siis elänyt sideharso mahan ympärillä ja vointia seurailtu. Yllättävän pirteä se on ollut koko kesän, mutta ei se tuosta enää parane. Kesäkuun lopulla päätimme, että päästetään Iida pois, kun sillä ei vielä ole kipuja. 13.7. Iida nukutettiin ikiuneen meillä kotona ja tuhkat saimme 21.7. Vielä on mietinnässä lopullinen hautapaikka.

Elokuu

Ei tahdo millään ehtiä koneelle, kun aloitin työt toukokuussa ja sen jälkeen onkin illat menneet piha hommissa. On me jotain saatu aikaankin, takapihan aita on nyt porttia vaille valmis, kun sen kohtalosta päästiin yhteisymmärrykseen rajanaapurin kanssa. Kauheasti on kaikenlaista pientä laittamista, vaikka valmiiseen taloon vuosi sitten muutettiinkin :)

Oonan kanssa kävimme parin vuoden tauon jälkeen erkkarissa. Karvallisten seurassa tuo näytti kyllä melko saksitulta ja siitä tulikin maininta arvosteluun, joka muuten oli hyvä: "5 years, beautiful breedtype, very good head, eyes could be a bit darker, very good pigmentation, complete scissor bite, very good neck, good back and typical ?? over loin, well developed body, good bone, coat of very good quality and colour but over groomed, correct movement, friendly behavior". Tuomarina Mark Wibier, Saksa. Tuloksena ERI ilman sen kummempaa sijoitusta.

Erkkarireissulla saimme kyläillä Tintin ja Harrin luona, joten nähtiin taas ihana Rasmus, unohtamatta tietenkään tyttöjä :) Oonakin tuli hyvin juttuun kaikkien kanssa, Rasmuksen ruuat taisi kahdesti tai kolmesti käydä syömässä..

25.10.

Kylläpä se aika rientää, kohtahan on taas joulu! Meille satoi pari viikkoa sitten ensilumi ja joitakin rippeitä on vielä jäljellä. Välillä satelee hieman lisääkin, mutta kun lämpötila on hieman plussalla, niin eipä se tahdo maassa pysyä, harmi. Oona meni jälleen ihan sekaisin, kun näki lumen eka kerran :)

Pari viikkoa sitten teimme pikareissun Turkuun, katsomaan Alman ja Rasmuksen pentuja, olihan vähän söpöjä! Onneksi saimme olla Tintillä ja Harrilla taas yötä, niin ei ollut niin raskas reissu. Kotimatka kyllä meni aika rattoisasti pentusista puhuen :) Näyttäisi myös siltä, että tänne pohjoiseen matkaa parin viikon päästä kaksi ennakkojoulupakettia ;)

Liisa käväisi myös poikien kanssa kylässä, heillä kun kokoonpano oli kasvanut yhdellä. Vähän mietein Oonan suhtautumista pentuun, mutta eihän siinä ollut mitään. Oona katseli pää kallellaan pienokaista ja tuli mun syliin istumaan :D Ei kerennyt tällä kertaa edes poikia komentamaan, kun oli niin tohkeissaan pikkuisesta.

15.11.

Lauma kasvanut yhdellä! 7.11. meille muutti "pieni"poika, Old Cobbler's Mama Said, "Wallu". Oona tulee pennun kanssa toimeen aivan loistavasti, vaikka se hieman etukäteen mietitytti. Leikittää pentua nätisti, välillä meinaa jopa innostua liikaa..antaa syödä luut rauhassa eikä ärise leluista. Pentu saa käydä jopa Oonan ruokakupilla ilman ärinöitä, siis ruoka-aikana! Energiaa Wallulla kyllä riittää, tuntuu olevan aina valmiina ulkoilemaan tai leikkimään.Vinkuleluillekin on tullut käyttöä, Oona kun ei niistä ole oikein koskaan välittänyt :) Hampaita kokeillaan joka paikkaan ja yksi kukka on saanut jo kyytiä.. Onneksi sallitutkin asiat eli luut maistuvat! Sisäsiisteysasiat ovat hyvällä mallilla, Suurin osa asioista tehdään ulos. Välillä muistetaan oikein pyytää ulos, mutta välillä sitten lirutellaan heti ulkoilun jälkeen tyytyväisenä lattialle.

Olemme kyllä aivan ihastuneita tähän kakaraan, Oona, minä ja Jussi :)

24.12.
HYVÄÄ JOULUA!

Kuva: Jussi Lokasaari

28.12.

Meillä on sujunut loistavasti uuden perheenjäsenen kanssa. Oona on opettanut Wallulle hyviä ja sitten myös vähemmän hyviä tapoja. Ulkona pentu osaa käydä itse, mutta vielä ei osaa pyytää ulos. Menee kyllä hengailemaan ovelle, mutta ei varsinaisesti pyydä ulos. Sisälle on joulun jälkeen tullut kaksi ihan pikkuista lirua, joten hyvällä mallilla ollaan! Ennen lumien tuloa ehdimme tekemään muutaman jäljen pennulle mietittäväksi talven yli. Hakua olemme myös käyneet pari kertaa kokeilemassa ja sitä pyrimme jatkamaan koko talven säiden salliessa (meillä on ollut kireimmillään -28 astetta pakkasta).

Oonan ilmoitin pitkästä aikaa näyttelyihin, se kun on vihdoin saanut kasvatettua turkkinsa "näyttelymittaan". Saa nähdä onko tuo kovin pitkäaikainen ilmiö, sillä Wallu tuota kovasti yrittää harventaa.. Onneksi tuo osaa kohdentaa hampaansa sallittuihin asioihin, eli luita saa kantaa kaupasta selkä vääränä :) Hampaatkin ovat alkaneet vaihtua!

info[a]chamorus.com